Messi gaat aan de haal met prestigieuze FIFA-prijs

Messi troeft Mbappé en Benzema af en mag zich beste speler van de wereld noemen

27 februari 2023 om 22:35
Laatste update: 27 februari 2023 om 22:43

Lionel Messi is door de FIFA uitgeroepen tot de beste voetballer van 2022. De wereldkampioen troeft teamgenoot Kylian Mbappé en Karim Benzema af. Het is de tweede keer dat Messi aan de haal gaat met The Best Award. Ook Sarina Wiegman heeft een mooie prijs in de wacht gesleept.

In 2022 legde Messi beslag op de WK-titel, terwijl hij in Qatar ook werd uitgeroepen tot de beste speler van het toernooi. Daarnaast werd de linkspoot met Paris Saint-Germain kampioen van Frankrijk. In het vorige kalenderjaar was hij in totaal goed voor dertig goals en 35 assists in 51 duels. Daarmee troeft hij Mbappé en Benzema dus af. De twee Fransmannen vormden samen met Messi de drie potentiële winnaars.

Messi is niet de enige die in de prijzen is gevallen in Parijs, waar de uitreiking werd gehouden. Wiegman werd uitgeroepen tot de beste vrouwelijke coach, nadat ze Europees kampioen werd met Engeland. Alèxia Putellas is nu de beste vrouwelijke voetbalster ter wereld.

Lionel Scaloni en Emiliano Martínez mogen zich nu respectievelijk de beste trainer en keeper van de wereld noemen. Marcin Oleksy, wiens been geamputeerd is, won de Puskás Award. Virgil van Dijk bemachtigde daarnaast een plekje in het Elftal van het Jaar.

Sinds 2016 bestaan The Best Awards. Daarvoor was de FIFA één van de organisatoren van de Ballon d'Or-uitreiking. Messi won de nieuwe prijs voor de beste mannelijke voetballer één keer eerder, toen hij Van Dijk in 2019 wist te verslaan.