Heerenveen ziet kansen tegen Feyenoord: 'Moeten een goede dag hebben'

Heerenveen ziet kansen tegen Feyenoord: 'Moeten een goede dag hebben'

28 februari 2023 om 16:29

Kees van Wonderen maakt zijn borst nat voor het bekertreffen met Feyenoord. De trainer van sc Heerenveen denkt dat er wat mogelijk is, maar dan moet zijn ploeg wel een goede dag hebben.

"Het is een mooie uitdaging. We kunnen bij de laatste vier komen en je speelt tegen de nummer één van Nederland, die het goed voor elkaar heeft", vertelt Van Wonderen via de Heerenveen-kanalen. "Wat we nodig hebben is energie, maar we moeten ook een goede dag hebben. Je maakt een kans als alles klopt."

Dat Feyenoord nog op drie fronten meedoet, is volgens Van Wonderen geen reden om de beker te laten lopen, denkt hij. "Volgens mij wil je bij een topclub zo lang mogelijk op alle fronten meedoen. Ik verwacht geen cadeautjes. Ook Feyenoord wil natuurlijk naar die bekerfinale, dus het wordt volle weerstand. Het gaat een pittige wedstrijd worden."

Voor Heerenveen is het duel met Feyenoord een kans op revanche, omdat het afgelopen zaterdag met 1-4 verloor van RKC Waalwijk. "Ik vond het geen offday, maar er staat wel 1-4. Is dat de aanleiding om de hele boel op de kop te gooien? We hadden heel lang een probleem om attractiever te spelen, om dominant te zijn aan de bal en kansen te creëren. We hebben prima gespeeld het eerste uur, maar een wedstrijd duurt negentig minuten. Soms gebeuren onverklaarbare dingen. We moeten vasthouden aan wat we goed doen en kritisch kijken naar wat we niet goed doen."