Willems vertelt over terugkeer naar Nederland

Willems geniet van terugkeer in de Eredivisie: 'Dat soort dingen heb ik gemist'

1 maart 2023 om 15:52

Jetro Willems geniet met volle teugen van zijn terugkeer in Nederland bij FC Groningen. De 28-jarige vleugelverdediger streek na een lange periode in het buitenland onlangs neer bij de Eredivisionist, waarmee hij strijdt om lijfsbehoud.

Willems debuteerde voor Groningen tijdens de cruciale 3-0 zege op Excelsior. De linksback maakte daarmee zijn officiële rentree in de Eredivisie. "Ik heb hele mooie jaren gehad in het buitenland, maar het laatste jaar was minder. Nu voel ik me goed, het is leuk om na zoveel jaar weer terug te zijn in de Eredivisie. Ik geniet van de kleine dingen, zoals het publiek. Dat soort dingen heb ik wel gemist", aldus de vleugelverdediger in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Veel tijd om te genieten van de kleine dingen is er echter niet. Groningen kent op zowel bestuurlijk als sportief vlak een behoorlijk zwaar jaar en is verwikkeld in een hevige degradatiestrijd. Willems hoopt de komende maanden zijn steentje bij te kunnen dragen. "Ik hoop snel weer hele wedstrijden te kunnen spelen. En dat we ons kunnen handhaven met FC Groningen. Daar heb ik alle vertrouwen in."

De ploeg van trainer Dennis van der Ree gaat een aantal moeilijke weken tegemoet. Komende zaterdag wacht het uitduel met Feyenoord, waarna op 11 maart een bezoek wordt gebracht een AZ.