Ook Ajax 018 ligt uit Europa: kansloze nederlaag tegen leeftijdsgenoten Sporting

01-03-2023 14:53
309

Ajax 018 heeft woensdagmiddag een kansloze nederlaag geleden in de Youth League tegen de leeftijdsgenoten van Sporting Portugal. Het werd 5-1 voor de Portugezen, waar het achttienjarige toptalent Fatawu Issahaku zich met een hattrick ontpopte tot de grote plaaggeest van de Amsterdammers.

Ajax, dat zich begin februari ten koste van het Hongaarse MTK Boedapest plaatste voor de volgende ronde, was vanaf moment één de mindere tegen Sporting. Na een aantal grote kansen nam de thuisploeg in de 36e minuut de voorsprong. Issahaku maakte zijn eerste en tevens mooiste van de middag: 1-0.

Ook na rust wist Ajax geen vuist te maken tegen het veel beter spelende Sporting. De ploeg van trainer Frank Peerebom, waar basisplaatsen waren voor onder anderen Olivier Aertssen en Silvano Vos, creëerde nauwelijks kansen en kreeg na 73 minuten spelen de 0-2 om de oren. De treffer was van invaller Jovane Cabral.

Daarna stortte het helemaal in bij Ajax. Issahaku maakte even later in twee minuten zijn hattrick compleet, waarna Mateus Fernandes zelfs de 5-0 maakte. De Amsterdammers scoorde nog via Tristan Gooijer, maar zijn doelpunt is er slechts een voor de statistieken.