Sparta verslaat Excelsior

Kopkracht Sparta nekt verliezend Excelsior in doelpuntrijke Rotterdamse derby

5 maart 2023 om 14:06
Laatste update: 5 maart 2023 om 14:08

Sparta heeft zondagmiddag voor de tweede keer dit seizoen aan het langste eind getrokken in de Rotterdamse derby tegen Excelsior. De ploeg van trainer Maurice Steijn nam aan het begin van de tweede helft ruim afstand: 1-4.

Excelsior, dat het eerdere treffen met de stadsgenoot dit seizoen met 1-0 verloor, kreeg al na negen minuten een tegenslag te verwerken. Marouan Azarkan moest geblesseerd naar de kant. Na twintig minuten kwam de thuisploeg op achterstand. Redouan El Yaakoubi gleed de bal in eigen doel.

Kort voor rust veerde Woudestein op, toen Couhaib Driouech de bal vanuit een klutssituatie tegen de touwen werkte. De gelijkmaker was niet onverdiend, want Sparta-doelman Nick Olij had daarvoor al een aantal keer ingegrepen.

De tweede helft was voor Sparta, dat wederom liet zien over heel veel kopkracht te bschikken. Eerst maakte Koki Saito de 2-1. De Japanner kreeg de bal na een gewonnen kopduel van Tobias Lauritsen via Arno Verschueren en faalde niet. Lauritsen tekende in de 56e minuut zelf voor de 1-3. De spits kopte raak uit een corner van Vito van Crooij. Ook de vierde Spartaanse treffer was een kopgoal, en viel wederom uit een hoekschop. Bart Vriends torende boven alles en iedereen uit en knikte raak.

De voorsprong van Sparta kwam niet meer in gevaar. De huidige nummer zes van de Eredivisie nadert FC Twente nu tot op één punt. Excelsior heeft nu zeven Eredivisie-duels op rij niet gewonnen en blijft vijftiende.