Drommel ging door lastige tijd bij PSV: 'Heb een mental coach in de arm genomen'

Drommel ging door lastige tijd bij PSV: 'Heb een mental coach in de arm genomen'

5 maart om 18:47

Joël Drommel heeft een loodzwaar jaar achter de rug bij PSV. De sluitpost staat tegenwoordig in de basis door een blessure van Walter Benítez, maar dat is lange tijd anders geweest. Door de situatie heeft hij ook een mental coach in de arm genomen. 

"Het was voor mij een heel moeilijk jaar, dat spreekt voor zich", vertelt Drommel in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Je komt hier om te spelen en dan is het lastig als je niet meer in het team staat. Voor Benitez is zijn blessure heel rot, maar dit is voor mij de mogelijkheid om ook in wedstrijden weer honderd procent te geven." Drommel keepte ook tegen RKC Waalwijk bij PSV zondag en hield zijn doel schoon. 

De periode dat hij niet keepte bij PSV zorgde ervoor dat Drommel het heel lastig had, waardoor hij de nood voelde om met mensen te gaan praten. "Ik heb een mental coach waar ik mee praat en mijn vader is ook belangrijk voor me. Mijn vader is een oud-keeper en snapt het vak volledig. De mental coach heb ik vorig jaar ingeschakeld op het moment dat ik uit het doel ging. Ik dacht, ik ga gewoon kijken of het iets is. Hij is geen psycholoog, maar iemand waar je je ei bij kwijt kunt en fijn mee kunt spreken."