VP's Elftal van de Week: acht clubs vertegenwoordigd, PSV- en Feyenoord-duo's

6 maart 2023 om 10:00
Laatste update: 6 maart 2023 om 11:17

De 24e speelronde van de Eredivisie zit erop, wat betekent dat het traditiegetrouw tijd is voor VP’s Elftal van de Week. Zowel PSV, Feyenoord als Sparta Rotterdam leveren twee spelers. Ook FC Twente, Ajax, sc Heerenveen, FC Groningen en SC Cambuur zijn vertegenwoordigd met elk één afgevaardigde.

Michael Verrips (FC Groningen)
De 1.96 meter lange doelman van Groningen keepte in De Kuip een uitstekende wedstrijd en zag de Feyenoord-druk nog meer toenemen na de rode kaart van Isak Määttä. In de 88e minuut werd hij alsnog geklopt. Kan ondanks de late nederlaag terugkijken op een goede wedstrijd.

Bart Vriends (Sparta Rotterdam)
De ervaren en degelijke Vriends toonde in de Rotterdamse derby opnieuw zijn waarde. Met een uiterst solide optreden en prima kopgoal had de centrale verdediger een groot aandeel in de 1-4 overwinning van de Spartanen.

David Hancko (Feyenoord)
De statistieken van Hancko tegen Groningen liegen er niet om. De Slowaakse verdediger was heer en meester in de lucht, blonk uit in de Feyenoord-opbouw, gaf sturing en stelde Idrissi in staat om het enige doelpunt van de avond te maken.

Calvin Bassey (Ajax)
Vaak bekritiseerd, maar óók geroemd om zijn snelheid, kracht en vermogen om grote ruimtes af te dekken. De verdediger speelde een vlekkeloze wedstrijd tegen NEC en toont bij vlagen ook op voetballend vlak stappen te maken.

Vaclav Cerny (FC Twente)
Bij vlagen ongrijpbaar tegen Heerenveen. De Tsjech legde de bal halverwege de eerste helft met een panklare voorzet op het hoofd van Robin Pröpper. In de tweede helft was hij het eindstation na een flitsende counter. Inmiddels staat de teller van Cerny alweer op acht competitiedoelpunten.

Xavi Simons (PSV)
Simons was tegen RKC wederom uitstekend. In de openingsfase draaide hij watervlug weg bij zijn directe opponent, waarna hij met een geplaatst schot de lat vond. De behendige middenvelder, die PSV vrijwel elke week bij de hand neemt, is een onmisbare schakel voor trainer Ruud van Nistelrooij.

Anas Tahiri (sc Heerenveen)
Speelde in de Grolsch Veste een uitstekende wedstrijd tegen Twente. Nam de hoekschop waaruit de Friezen op voorsprong kwamen en verzorgde de prachtige assist op Milan van Ewijk, die daarmee de knappe comeback inluidde.

Navarone Foor (SC Cambuur)
De sierlijke middenvelder was van onschatbare waarde voor Cambuur, dat het weekend afsloot met een overtuigende 4-1 zege op Go Ahead Eagles. De winteraanwinst was aangever bij de openingstreffer, leverde ook de assist voor de 2-1 en zorgde hoogstpersoonlijk voor de Friese kers op de taart.

Johan Bakayoko (PSV)
De rappe Belg is de laatste weken een van de lichtpunten bij PSV. Tegen RKC Waalwijk liet hij zich opnieuw gelden door voor rust met een harde volley de enige treffer van de middag te maken. Voor Bakayoko, die tegenstanders bij vlagen ogenschijnlijk gemakkelijk passeert, alweer zijn derde goal in zijn laatste vier Eredivisie-duels.

Tobias Lauritsen (Sparta Rotterdam)
Wat was Lauritsen ongelooflijk belangrijk tegen Excelsior. De spits, die zich inmiddels de absolute kopkoning van de Eredivisie mag noemen, gidste de Spartanen naar de overwinning. Was belangrijk bij de 0-1, leverde de voorassist voor de 1-2 en nam zelf de 1-3 voor zijn rekening.

Oussama Idrissi (Feyenoord)
Idrissi was tegen Groningen de gevierde man. De vleugelaanvaller tekende vlak voor tijd met het enige doelpunt van de avond voor absolute extase in De Kuip. Deze treffer zou aan het eind van de rit wel eens van levensbelang kunnen zijn, mocht Feyenoord landskampioen worden.