'Bassey kan een van de beste verdedigers van Nederland worden, zelfs van Europa'

'Bassey kan een van de beste verdedigers van Nederland worden, zelfs van Europa'

6 maart om 07:20
Laatste update: 6 maart om 10:34

Voormalig Ajax-speler Sonny Silooy zag Jurriën Timber en Calvin Bassey uitblinken bij de Amsterdammers tijdens de wedstrijd tegen NEC. De 59-jarige oud-voetballer zag het verdedigende duo uitblinken in de eerder zo bekritiseerde restverdediging.

"Bassey heeft bij Ajax zijn plekje weten te vinden", vertelt Silooy aan de Telegraaf over de Nigeriaanse verdediger die man van de wedstrijd werd tegen NEC. "Hij weet nu, dat is hem waarschijnlijk duidelijk gemaakt, dat hij een bal moet afpakken en inspelen. Daarin kan hij een van de beste verdedigers van Nederland worden. Laten we daarmee beginnen, misschien wel van Europa."

Volgens Silooy moet de verdediger ook nog wel een hoop leren wil hij aan de top terecht komen. "Hij is centraal natuurlijk veel beter dan aan de linkerkant, waar hij ook speelde toen Ajax niet in de beste periode zat. Hij moet alleen nog leren eerder vooruit te kijken wanneer het gevaar dreigt."

Timber meldde zelf al dat het de laatste weken een stuk beter bij hem ging, maar dat is ook Silooy zeker opgevallen. "Hij is de laatste weken weer echt op dreef. Hij eindigde op een gegeven moment op de achterlijn van NEC en dat kan weer, want de restverdediging is inmiddels veel beter geregeld bij Ajax."