Nieuws voor Koeman: eerste speler moet verstek geven voor Oranje door blessure

Nieuws voor Koeman: eerste speler moet afhaken bij Oranje door blessure

6 maart om 07:50
Laatste update: 6 maart om 10:29

Teun Koopmeiners is de eerste speler die afvalt voor de definitieve selectie van het Oranje van Ronald Koeman. De middenvelder liep een hamstringblessure op bij zijn club Atalanta en kan daardoor pas terugkeren na de interlandperiode.

Koopmeiners zal daardoor niet aanwezig zijn bij de eerste wedstrijden van het Nederlands elftal onder Koeman. Die duels zijn op 24 maart uit tegen Frankrijk en op 27 maart thuis tegen Gibraltar. Atalanta heeft inmiddels bevestigd dat Koopmeiners niet in actie kan komen tijdens de interlandperiode. De middenvelder speelde tot nu toe vijftien interlands in zijn loopbaan voor Nederland.

De blessure van Koopmeiners zou goed nieuws kunnen betekenen voor Joey Veerman, Jordy Clasie, Mats Wieffer en Ryan Gravenberch. Die middenvelders kunnen voor het eerst ooit of sinds lange tijd weer bij het Nederlands elftal komen en kunnen op ongeveer dezelfde positie uitkomen als Koopmeiners. De vroegere speler van AZ kende op het WK in Qatar zijn mooiste moment in Oranje toen hij de assist gaf op het legendarische doelpunt van Wout Weghorst tegen Argentinië.