Verbazing om 'zware' Tannane

Perez: 'Hij heeft zichzelf toch compleet in maling genomen in zijn hele carrière?'

6 maart om 08:59

Oussama Tannane heeft zichzelf in de maling genomen, zo vindt Kenneth Perez. De analist benadrukt andermaal dat Tannanes plafond veel hoger ligt dan NEC, maar dat de creatieveling fysiek flink tekort schiet. Kees Kwakman reageert ook op het interview dat de middenvelder gaf na de wedstrijd tegen Ajax.

NEC verloor zondagmiddag met 1-0 op bezoek bij Ajax. Tannane kwam goed voor de dag, zag ook Perez. "Die jongen heeft zichzelf toch compleet in de maling genomen in zijn hele carrière?", vraagt de Deen zichzelf hardop af bij Dit Was Het Weekend. "Dat hij zo'n soort loopbaan heeft, is toch volledig aan hemzelf te wijten? Hij is misschien wat gezet en zwaar, maar dit: deze sprint is toch heel erg goed?", zegt Perez, terwijl hij beelden van Tannane tegen Ajax bekijkt.

"Het gaat me even niet om alle mooie ballen die hij geeft. In het hedendaagse voetbal moet hij vijf keer per helft zo'n sprint inzetten. Dat lukt hem alleen niet, daar is hij fysiek niet goed genoeg voor. Hij hoort niet bij NEC te voetballen, maar bij een hele goede en grote club."

Na het duel met Ajax uitte Tannane zijn onvrede over de arbitrage. Edson Álvarez werd niet bestraft voor een elleboogstoot aan het adres van de NEC'er. Kwakman snapt Tannane wel. "De vorige keer dat hij zo reageerde, kreeg hij geel en werd hij geschorst. Toen was ik het helemaal niet met hem eens. Nu vind ik wel een beetje dat hij een punt heeft. Als het andersom was, had het misschien wel verkeerd afgelopen voor hem. Hij heeft dat gevoel natuurlijk wel.