Ajax-supporters beteuterd: 'Vijf en een half jaar geleden waren we heel dichtbij'

Ajax-supporters beteuterd: 'Vijf en een half jaar geleden waren we heel dichtbij'

6 maart om 10:01
Laatste update: 6 maart om 10:22

Fabian Nagtzaam vindt het betreurenswaardig dat Ajax geen uitfans mee mag nemen naar het bekerduel tegen Feyenoord. De vertegenwoordiger van De Supportersvereniging Ajax vertelt aan AT5 dat hij baalt van het besluit.

Nagtzaam denkt dat het onvermogen van meerdere partijen een rol speelt in de beslissing om wederom zonder uitfans te voetballen. "Het blijft gissen naar de reden, maar toch blijkt dat Feyenoord, stadion Feyenoord en de gemeente Rotterdam de veiligheid nog steeds niet op orde heeft. Vijfenhalf jaar gelden waren we heel dichtbij, nu lijkt dat weer ver weg."

Vooral de communicatie viel de voorzitter tegen. "Wij hadden verwacht dat het besluit dat vandaag (zondag, red.) naar buiten kwam nog op tafel zou komen te liggen bij de KNVB. Nu kwam het nieuws al naar buiten, zonder overleg."

Nagtzaam zal nu net als andere Ajacieden vanuit huis naar De Klassieker in de beker gaan kijken. "Het wordt weer voor de televisie kijken, in de woonkamer hard schreeuwen. Want scoren doen we wel tegen ze, dus dat wordt juichen bij elk doelpunt."