Shakhtar richting Rotterdan: 'Wij geloven dat het onmogelijke mogelijk kan worden'

'Zag baltempo, snelheid en uitblinkers van Feyenoord. Het wordt lastig voor ons'

6 maart om 12:34
Laatste update: 6 maart om 13:25

Shakhtar Donetsk heeft vertrouwen getankt in aanloop naar de Europa League-ontmoeting met Feyenoord, maar de Oekraïense grootmacht heeft ook een probleem. Achterin is de bezetting namelijk bijzonder dun.

Shakhtar-coach Igor Jovicevic benoemt de problemen in gesprek met de clubkanalen. "We zijn onze backs Yukhym Konoplya en Bogdan Mykhaylichenko kwijt en missen ook centrale verdedigers Valeriy Bondar en Eduard Kozik door een schorsing. We hebben een probleem achterin en we zijn nog steeds aan het puzzelen over hoe we dat kunnen oplossen", aldus de oefenmeester. 

Er is dus werk aan de winkel voor Jovicevic, die optimistisch blijft richting het duel van donderdag. "De komende vier dagen moeten we uitvinden hoe we een degelijk en competitief elftal kunnen opstellen tegen een zeer sterke tegenstander." De coach van Hirnyky keek dit weekend naar Feyenoord, dat met 1-0 won van FC Groningen. "Ik zag hun baltempo, snelheid en uitblinkers. Het gaat lastig worden voor ons. Maar wij geloven dat het onmogelijke mogelijk kan worden, dus we zullen ervoor vechten. Dat is het minste wat we kunnen doen."