'Feyenoord-fans zijn enige wat ik niet leuk vindt aan Nederlandse voetbal'

'De fans van Feyenoord zijn enige wat ik niet leuk vind aan Nederlandse voetbal'

6 maart 2023 om 14:57
Laatste update: 6 maart 2023 om 15:02

In aanloop naar de ontmoeting met AZ heeft Maurizio Sarri nog maar eens uitgehaald naar de fans van Feyenoord. De coach van SS Lazio is nog altijd boos na het duel dat zijn ploeg verloor in De Kuip.

Dinsdagavond staan Lazio tegenover elkaar in de achtste finale van de Conference League. Het is de tweede keer dit seizoen dat de Romeinen een Nederlandse club treffen. In de groepsfase van de Europa League was Feyenoord de tegenstander. Na de wedstrijd in Rotterdam was Sarri boos omdat hij bekogeld zou zijn met zakken urine en bekers bier.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Lazio

  • logo

    Venezia

Nu komen de Feyenoord-fans opnieuw ter sprake. "Het enige wat ik niet leuk vind aan het Nederlandse voetbal zijn de fans van Feyenoord", zegt Sarri op de persconferentie. Desondanks heeft de coach de Eredivisie wel hoog zitten. "Het verschil met de Serie A is niet zo groot. In Nederland missen ze alleen een team met de kracht van Napoli. Voor de rest zijn de teams gelijk."

Sarri is ook op zijn hoede voor AZ. "We gaan spelen tegen een team dat in de strijd is voor het kampioenschap op het hoogste niveau. AZ heeft in Nederland maar één punt minder dan Ajax Het is een sterke, dynamische en zeer intense ploeg."