Nachtmerrie voor Neymar: einde seizoen en operatie voor de Braziliaan

Nachtmerrie voor Neymar: waarschijnlijk einde seizoen en operatie voor Braziliaan

6 maart om 17:50
Laatste update: 6 maart om 18:03

Neymar zal dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid niet meer in actie kunnen komen voor Paris Saint-Germain, dat heeft zijn club bekend gemaakt. De Braziliaanse aanvaller moet geopereerd worden aan zijn enkel en ligt er daardoor drie tot vier maanden uit.

De aanvaller liep zijn blessure op tijdens de wedstrijd tegen LOSC Lille. Na een overtreding moest Neymar met een brancard van het veld gedragen worden. Uiteindelijk bleek dat een operatie nodig is aan zijn enkel, waardoor hij minimaal drie maanden moet revalideren. Een terugkeer in Parijs dit seizoen lijkt dus onwaarschijnlijk. Eerder werd al duidelijk dat de aanvaller de belangrijke return tegen Bayern München in de Champions League en de competitiewedstrijd tegen FC Nantes zou missen.

Van de drie steraanvallers bij PSG was het ook niet echt het seizoen van Neymar. De aanvaller was een aantal keer geblesseerd en zag zo zijn teamgenoten Lionel Messi en Kylian Mbappé de show stelen. Toch maakte de 31-jarige Braziliaan dit seizoen achttien doelpunten in 29 wedstrijden.