Sneijder onthult plannen bij FC Utrecht: 'Uit Milaan, van Real Madrid...'

Sneijder onthult plannen bij FC Utrecht: 'Uit Milaan, van Real Madrid...'

6 maart om 22:47

Wesley Sneijder komt in Veronica Offside nogmaals terug op een functie die hem bij FC Utrecht werd aangereikt. De voormalig Oranje-international zou een stukje scouting op zich nemen.

Sneijder sprak 2,5 jaar geleden met Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren over een rol binnen de club. Voor een halfjaar terug werd hij gelinkt aan een rol in de technische staf van voormalig trainer Henk Fraser. Vorige week vertelde Sneijder dat technisch directeur Jordy Zuidam daar een stokje voor stak. "Nee, ik heb daar niets over gehoord", aldus de oud-middenvelder, die zegt niet rancuneus te zijn.

"Ik heb me destijds voor niets aangeboden", doelt Sneijder op 2,5 jaar terug. "Althans, ik had een afspraak met Frans. Daaruit kwam voort dat ik zou ondersteunen bij het technische beleid." Het is er nooit van gekomen. Volgens Sneijder omdat een 'sekte' binnen Utrecht geen taken uit handen wil geven. Van Seumeren kan er volgens hem niets aan doen dat het plan niet van de grond is gekomen. "Hij is de baas, maar hij geeft het sportieve aspect uit handen."

"Het plan was om in mijn netwerk te kijken welke jonge spelers we op huurbasis naar Utrecht konden halen. Om op die manier meer kwaliteit bij de groep te halen", legt Sneijder uit. "Uit Milaan (Sneijder heeft een verleden bij Internazionale, red.) en bij Real Madrid... Overal twee spelers weghalen en dan een team formeren met een paar ervaren jongens. Dan kan je gaan bouwen als club."