Sneijder doet opmerkelijke Utrecht-onthulling: 'Als hij binnenkomt, ben ik weg'

Sneijder doet opmerkelijke Utrecht-onthulling: 'Als hij binnenkomt, ben ik weg'

04-03-2023 19:24
58

Wesley Sneijder doet een boekje open over een mogelijke functie bij FC Utrecht. De Oranje-recordinternational werd in het verleden door voormalig trainer Henk Fraser gevraagd bij de staf te komen, maar technisch directeur Jordy Zuidam stak daar een stokje voor.

Fraser stond tussen juli en december 2022 voor de groep bij Utrecht. Andy van der Meijde kaart in Veronica Offside aan dat Zuidam een rol voor Sneijder geweigerd heeft. "Zoiets heb ik ook begrepen", reageert Sneijder. "Fraser wilde mij er in de staf bij. We hebben er niet over gesproken, maar je hoort via via wat. Het werd gelijk weggecounterd door Jordy Zuidam. Als hij binnenkomt, ben ik weg, heeft hij gezegd."

Sneijder onthult dat hij 2,5 jaar geleden al eens met eigenaar Frans van Seumeren om tafel is gegaan om Utrecht te helpen. "Frans vond het helemaal geweldig. Er zou een aanbieding komen, maar die moet nog steeds komen. Je hebt daar te maken met een sekte", doelt Sneijder op een generatie bestuurders. "Voor één man vind ik dat diep en diep triest en dat is Frans van Seumeren."

Voor Sneijder is een rol bij Utrecht een 'gepasseerd station'. "Mij hoef je niet meer te benaderen, heb ik gezegd."