Afellay noemt geschikte Slot-opvolger: 'Schijnt heel erg geliefd te zijn'

Afellay noemt geschikte Slot-opvolger: 'Schijnt heel erg geliefd te zijn'

29 april - 13:34
30

Ibrahim Afellay is van mening dat Marino Pusic een geschikte opvolger is voor Arne Slot bij Feyenoord. Laatstgenoemde lijkt na dit seizoen te vertrekken naar Liverpool. Pusic was bij AZ en Feyenoord langere tijd de assistent van Slot.

Ne een aantal jaren als rechterhand van Slot koos Pusic in oktober 2023 voor een avontuur als hoofdtrainer bij Shakhtar Donetsk. "Hij heeft natuurlijk heel veel jaren succesvol met Slot samengewerkt bij AZ", aldus Afellay bij Studio Voetbal.

Inmiddels heeft Pusic ook als hoofdtrainer de nodige ervaring opgedaan. Afellay denkt dat de voormalig assistent van Slot een geschikte man is voor de trainersvacature bij Feyenoord. "Hij weet wat er bij Feyenoord gevraagd wordt, kent de mensen daar", legt de analist uit. "Hij schijnt ook heel erg geliefd te zijn binnen Feyenoord."

Afellay ziet genoeg redenen om in ieder geval contact op te nemen met Pusic. "Als je ziet wat voor successen Slot heeft behaald en hij is daar onderdeel van geweest, dan zou je toch wel heel stom zijn om hem niet te polsen voor een eventuele terugkeer", vertelt de oud-voetballer. Op dit moment staat Pusic onder contract bij Shakhtar als hoofdtrainer, waar hij de laatste elf wedstrijden allemaal winnend wist af te sluiten.