Dallinga krijgt steun

Perez schuift Oranje-kandidaat naar voren: 'Als je dit doet in de Eredivisie...'

14 mei om 16:07

Tijdens Voetbalpraat wordt er gediscussieerd over de EK-kansen van Thijs Dallinga. Op dit moment lijkt het er niet op dat bondscoach Ronald Koeman de spits van Toulouse opneemt in zijn 26-koppige selectie voor het eindtoernooi in Duitsland, maar Kenneth Perez vindt dat niet helemaal terecht.

Bij Voetbalpraat haalt Voetbal International-journalist de cijfers van Dallinga aan. De spits was dit seizoen al veertien keer trefzeker in de Ligue 1. "Als je de cijfers ziet, zou je denken dat Dallinga ook een plek verdient", concludeert Perez. "Als je dit doet in de Eredivisie, heb je tien streepjes voor. Als je terugkomt, heb je een grotere kans om voor het Nederlands elftal uit te komen."

Dallinga maakte in 32 Ligue 1-duels inderdaad veertien doelpunten. Ook was hij driemaal aangever. De verwachting is dan ook dat de nog altijd pas 23-jarige spits aankomende zomer een transfer gaat maken. Zijn marktwaarde wordt geschat op vijftien miljoen euro. Afgelopen winter stond de van Excelsior overgekomen spits nog in de belangstelling van Brentford. Zijn club Toulouse wilde toen naar verluidt echter minimaal 35 miljoen euro zien.

Abonneer je nu op de dagelijkse nieuwsbrief van VoetbalPrimeur!