Gepasseerde Oranje-spits sluit transfer niet uit: 'Ik zal erover nadenken'

Gepasseerde Oranje-spits sluit transfer niet uit: 'Ik zal erover nadenken'

26 maart - 15:30 Laatste update: 18:03
35

Thijs Dallinga hint naar een vertrek bij Toulouse FC. De Nederlandse spits lijkt open te staan voor een nieuwe uitdaging.

Het is duidelijk dat Toulouse volgend seizoen niet terug zal keren in Europa en dit maakt de toekomst van Dallinga enigszins onzeker. "Vandaag de dag is de Ligue 1 een goed niveau voor mij. De Europa League stelde mij in staat mijn kwaliteiten op het Europese toneel te laten zien", vertelt de aanvaller aan RMC Sport. "Na het seizoen zal ik erover moeten nadenken en moeten bedenken wat er in de toekomst gaat gebeuren."

Dallinga denkt dat de Europa League hem verder heeft geholpen in zijn carrière. "Natuurlijk heeft het maken van doelpunten in de Europa League me geholpen om in het nationale team te komen", legt hij uit. "De Europa League-wedstrijden worden het meest bekeken en zijn het meest interessant (voor het nationale team red.). Het heeft me duidelijk geholpen."

Deze interlandperiode zit Dallina niet bij de selectie van bondscoach Ronald Koeman. Tijdens de vorige interlandbreak maakte hij zijn eerste optreden in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar. Sinds zijn overstap van Excelsior naar Toulouse in 2022, heeft hij 33 doelpunten gescoord in 78 officiële wedstrijden voor de Franse club. Hij heeft indruk gemaakt in de Europa League, met onder andere een doelpunt tegen Liverpool.