Zomeraankoop van PSV tevreden na stroeve start: 'Had moeite om op niveau te komen'

Zomeraankoop van PSV tevreden na stroeve start: 'Had moeite om op niveau te komen'

15 mei - 09:24 Laatste update: 09:32
15

De verwachtingen rondom de terugkeer van Hirving Lozano bij PSV waren hooggespannen en hoewel de Mexicaan een aardig seizoen kende, was hij minder op schot dan in zijn eerste periode. Lozano is echter tevreden met zijn seizoen, zo geeft hij aan tegenover ESPN

"Het ging met pieken en dalen", stelt Lozano. "Ik kwam hier geblesseerd aan, want bij Napoli was ik geblesseerd geraakt. Ik herstelde hier en probeerde zo snel mogelijk ritme op te doen. Toen ik eenmaal wedstrijdritme had, vond ik dat het heel goed ging. Toen raakte ik weer geblesseerd."

"Het duurde lang voordat ik hersteld was", vervolgt de aanvaller. "Daarna had ik wat moeite om weer terug op niveau te komen, maar over het algemeen vond ik het een goed seizoen", aldus Lozano, die zijn piek beleefde in de thuiswedstrijd tegen Ajax, waarin hij een hattrick maakte. "Dat was een heel mooie wedstrijd. Het was speciaal voor mij, maar ook héél belangrijk omdat Feyenoord als nummer twee op ons aan het jagen was. Als je dan thuis tegen Ajax zo'n resultaat kunt behalen, is dat heel belangrijk."

In 23 wedstrijden in de Eredivisie kwam Lozano tot zes goals en drie assists voor PSV, waarmee hij uiteindelijk de landstitel greep. In de zomer kwam hij terug van Napoli, dat hem in 2019 overnam van de Eindhovenaren.

Download de app van VoetbalPrimeur in de App Store of Play Store!