'Europese topclubs concreet voor Frimpong, die vóór EK over clausule beschikt'

'Europese topclubs concreet voor Frimpong, die vóór EK over clausule beschikt'

15 mei - 09:38
43

Jeremie Frimpong neigt ernaar om deze zomer Bayer Leverkusen te verlaten, zo meldt BILD. Hij beschikt over een afkoopclausule in zijn contract en er zijn meerdere Europese topclubs met interesse voor de vleugelverdediger. 

Volgens de informatie van BILD neigt Frimpong op dit moment naar een zomers vertrek bij Bayer Leverkusen. Door een ontsnappingsclausule in zijn contract kan hij voor veertig miljoen euro overgenomen worden. Echter moet deze afkoopclausule voor het EK in Duitsland geactiveerd worden, want daarna kan hij niet meer zelf beslissen over een transfer.

Frimpong wordt door zijn uitstekende prestaties bij Bayer Leverkusen al een tijdje in verband gebracht met Europese topclubs. Zo is onder meer Real Madrid in de markt voor de vleugelverdediger, maar ook vanuit Engeland is er de nodige interesse. Frimpong staat naar verluidt op het lijstje bij Manchester City, Arsenal en Manchester United.

Ook Bayern München heeft interesse getoond in Frimpong, maar omdat de Duitse topclub nog geen hoofdtrainer heeft voor volgend seizoen is een mogelijke transfer door beide partijen in de ijskast gezet. Bayern München heeft eerst duidelijkheid nodig omtrent de trainersvacature, terwijl Frimpong duidelijkheid wil hebben over zijn rol binnen het elftal.

Tot nu toe speelde Frimpong dit seizoen 44 officiële wedstrijden in het shirt van Bayer Leverkusen. De tweevoudig Oranje-international was veertien keer trefzeker en heeft twaalf assists achter zijn naam staan.

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024:

Download de app van VoetbalPrimeur in de App Store of Play Store!