'Ajax-directie dacht aan twee Nederlandse namen voor trainersvacature'

'Ajax-directie dacht aan twee Nederlandse namen voor trainersvacature'

15 mei - 07:23 Laatste update: 13:56
61

Naast Francesco Farioli zijn bij Ajax intern ook de namen van Frank de Boer en Dick Schreuder besproken, zo meldt het Algemeen Dagblad. Ook geeft de krant aan dat de Amsterdammers nog zoeken naar een oud-speler voor de nieuwe technische staf.

Het Algemeen Dagblad stelt dat Farioli over ongeveer twee weken zal worden aangesteld als trainer van Ajax. Alex Kroes en Marijn Beuker zien het zitten in de Italiaan, maar binnen de clubleiding werden ook andere namen voorgedragen. 

De krant meldt dat de leiding van de club twee Nederlandse trainers op het oog had, namelijk Frank de Boer en Dick Schreuder, waarvan gedacht werd dat zij beter weten hoe de hazen lopen in de Johan Cruijff Arena. Frank de Boer kende eerder een succesvolle periode bij Ajax, waar hij in zes seizoenen vier keer kampioen van Nederland werd. Schreuder, wiens broer Alfred al aan het roer stond in Amsterdam, wordt ook genoemd bij Feyenoord.

Dave Vos moet één van de assistenten worden van Farioli bij Ajax, maar de club zoekt naar nóg iemand met een verleden in Amsterdam. Eerder werd Christian Chivu al genoemd, maar naar verluidt is zijn komst vooralsnog niet haalbaar. Ajax zoekt intussen verder naar een geschikte kandidaat.

Download de app van VoetbalPrimeur in de App Store of Play Store!