Advocaat wijst ideale trainer voor Ajax aan: 'Hij zou de beste keuze zijn'

Advocaat wijst ideale trainer voor Ajax aan: 'Hij zou de beste keuze zijn'

15 mei - 06:57 Laatste update: 13:55
76

Dick Advocaat denkt dat een terugkeer van Erik ten Hag 'de beste keuze' zou zijn voor Ajax. De Kleine Generaal ziet een terugkeer van de Manchester United-manager in Amsterdam dan ook zitten.

Bij Veronica Offside krijgt Advocaat van presentator Wilfred Genee de vraag of Ajax en Ten Hag moeten beginnen aan een hernieuwde samenwerking. De bondscoach van Curaçao antwoordt instemmend. "Ten Hag heeft het in Nederland uitstekend gedaan, zowel bij Ajax als bij Utrecht. Dus waarom niet?"

"Ik denk dat dit de beste keuze zou zijn. Hij kent de spelersgroep, weet wat hij wil, is een duidelijke trainer", gaat Advocaat verder. Vervolgens breekt tafelgenoot Wesley Sneijder in. "Nou, hij kent deze spelersgroep niet, hoor." Advocaat is het daar echter niet mee eens. "Natuurlijk kent hij die. Jij kent de spelersgroep ook en als jij erin stapt, weet je toch ook wat je moet doen?"

Het is geen geheim meer dat Ten Hag ook serieus in beeld was bij Ajax. De Man United-manager zou de 'droomkandidaat' zijn geweest in de Johan Cruijff Arena. Er is echter nog altijd geen duidelijkheid over de toekomst van Ten Hag op Old Trafford, waardoor Ajax besloten heeft om door te schakelen. Nu is Francesco Farioli de voornaamste trainerskandidaat in Amsterdam, nadat gesprekken met Graham Potter op niets uitliepen.

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: