Vitesse haalt met benefietduel wederom een groot bedrag binnen

Vitesse haalt met benefietduel wederom een groot bedrag binnen

15 mei - 10:02
94

Vitesse heeft door middel van een benefietwedstrijd tachtigduizend euro opgehaald voor de crowdfunding, zo schrijft De Telegraaf. Op Papendal nam een team van Vitesse Legends het op tegen FC De Rebellen, een verzameling oud-profs.

Er waren in totaal tweeduizend toeschouwers aanwezig bij de benefietwedstrijd tussen de Vitesse Legends en FC De Rebellen. Bij Vitesse Legends speelden clubmensen als Theo Janssen, Nicky Hofs en Edward Sturing, maar ook oud-spelers als Glenn Helder, Matthew Amoah en Wilfred Bony waren present. Bij FC De Rebellen stonden onder meer Gertjan Verbeek, Andy van der Meijde en Paul Bosvelt in het veld.

Het was een benefietwedstrijd om geld op te halen voor Vitesse. Dit duel werd afgewerkt op de dag dat de club 132 jaar bestond. De Arnhemse club kampt met grote problemen en naast een faillissement is ook intrekking van de proflicentie een serieuze mogelijkheid. In totaal is er inmiddels zo'n 1,7 miljoen euro opgebracht door middel van crowdfunding.

Na de mislukte overname door de Amerikaan Coley Parry is Vitesse in grote financiële en organisatorische problemen gekomen. De Arnhemmers kampen met een schuld van 18,9 miljoen euro, waarvan de grootste claim is van Parry: 14,3 miljoen euro. Door de club is er een beroep gedaan op Arnhemse ondernemers en leden van de businessclub om de club te redden. 'Er is al een voorgenomen besluit tot intrekking van de licentie en op vrijdag (17 mei, red.) komt de licentiecommissie bij elkaar om te vergaderen over een definitieve intrekking van de licentie', schrijft De Telegraaf

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024:


Maak een account aan op VoetbalPrimeur en praat mee!