Van der Gijp en Derksen vol verbazing: 'Die zat ergens in het bejaardentehuis'

Van der Gijp en Derksen vol verbazing: 'Die zat ergens in het bejaardentehuis'

15 mei - 09:29
64

René van der Gijp en Johan Derksen hebben met verbazing gereageerd op de terugkeer van Dwight Lodeweges bij het Nederlands elftal. Laatstgenoemde wordt de rechterhand van bondscoach Ronald Koeman tijdens het EK.

Lodeweges is door de KNVB benoemd als de vervanger van Sipke Hulshoff, wiens vertrek dinsdag wereldkundig werd gemaakt. "Ik moest wel even blazen hoor, toen ik die naam hoorde", reageert Van der Gijp bij Vandaag Inside. "Ik dacht bij mezelf: neem Ruud van Nistelrooij mee, neem Robin van Persie mee. Dat vinden die gasten toch ook veel leuker, man. Een gozer waar ze tegenop kijken, die ze nog hebben zien voetballen. Dan denk ik: Dwight Lodeweges, wat voegt het nou toe?"

Presentator Wilfred Genee noemt vervolgens de naam van Wesley Sneijder als assistent-trainer van Koeman. Van der Gijp snapt wel waarom de oud-voetballer niet wordt meegenomen als rechterhand. "Die heeft dan weer geen diploma. Ruud en Robin hebben allebei een diploma", legt de tafelgast uit. Op de vraag waar Lodeweges ineens vandaan komt, heeft Van der Gijp zijn antwoord klaar. "Die zat ergens in het bejaardentehuis, denk ik."

Ook Derksen begrijpt niet van de benoeming van Lodeweges. "Dat is een hele integere man, maar hij voegt niet zoveel toe aan zo'n staf. Met een grote naam heb je ten minste aanzien in dat wereldje. Hierdoor blijft er ook tussen de staf en de spelers een generatiekloof. Het is een goed om een jongere jongen erbij te zetten."

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024:


Abonneer je nu op de dagelijkse nieuwsbrief van VoetbalPrimeur!