Lodeweges vervangt Hulshoff bij Oranje

KNVB deelt groot nieuws: Hulshoff stopt bij Oranje, Lodeweges rechterhand Koeman

14 mei om 10:06
Laatste update: 14 mei om 10:14

Dwight Lodeweges treedt toe tot de technische staf van het Nederlands elftal, meldt de KNVB. De 66-jarige Lodeweges blijft aan tot na het EK 2024 en vervangt Sipke Hulshoff, die heeft laten weten te stoppen als assistent-bondscoach.

Dat Hulshoff vertrekt bij Oranje, komt niet geheel uit de lucht vallen. Alles wijst erop dat de 49-jarige Hulshoff met Arne Slot meegaat naar Liverpool, waardoor hij niet met Nederland naar het EK in Duitsland kan. Lodeweges vervangt hem als rechterhand van bondscoach Ronald Koeman. De voormalig trainer was in de eerste termijn van Koeman als keuzeheer ook al assistent.

De technische staf van Oranje bestaat in aanloop en tijdens het EK naast Koeman uit broer Erwin Koeman, Dwight Lodeweges en Michael Reiziger (assistent-bondscoach) en Patrick Lodewijks en Khalid Benlahsen (keeperstrainer). De laatste klus van Lodeweges dateert uit 2023. Tot medio dat jaar was hij assistent-trainer bij Ajax.

Het Nederlands elftal speelt in aanloop naar het EK nog twee oefenwedstrijden. Op 6 juni is Canada de tegenstander, vier dagen later staat een confrontatie met IJsland op de rol. Op 16 juni begint in Duitsland het echte werk, als Polen de opponent is in de groepsfase van het eindtoernooi.

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: