Kuyt viel met neus in de boter bij Beerschot: 'Hij heeft hier wellicht meer gezag'

'Voor Kuyt is het een voordeel dat ze hier minder snel een weerwoord hebben'

14 mei om 22:30
Laatste update: 15 mei om 00:07

Dirk Kuyt staat er als trainer goed op in België. Dat vertelt Henk Dijkhuizen, speler van het Belgische Patro Eisden, in gesprek met Voetbalprimeur. Kuyt erfde met Beerschot een goed draaiende ploeg en profiteert volgens Dijkhuizen van een gunstiger voetbalklimaat bij onze zuiderburen. 

"De mensen hier in België zijn wel positief over hem", legt Dijkhuizen uit. De verdediger van Patro Eisden meent dat de Belgische competitie wellicht beter past bij de huidige trainerscarrière van de oud-prof van onder meer Feyenoord en Liverpool. Bij ADO Den Haag liep zijn eerste trainersavontuur immers op een fiasco uit. 

"Ik denk dat het voor Kuyt een voordeel is dat de jongens in België minder snel een weerwoord hebben tegen een trainer dan de jongens in Nederland", verklaart Dijkhuizen. "Dat hij toch iets meer gezag heeft over zo’n groep. In Nederland willen we het allemaal nog wel eens beter weten dan de trainer. Hier geniet hij misschien wat meer status."

Dijkhuizen ziet dat Kuyt, die halverwege het seizoen instapte maar nog altijd niet zeker weet of hij volgend jaar ook bij Beerschot voor de groep staat, met zijn neus in de boter viel in België. "Voor hem was dit natuurlijk ideaal. De club was al draaiende en deed bovenin mee. Dat hij dan een beetje zijn eigen draai aan de ploeg kan geven, is alleen maar mooi voor hem."