'Nagelsmann neemt twee grote namen niet mee naar EK'

'Nagelsmann neemt CL-finalist en middenvelder Bayern München niet mee naar EK'

14 mei om 15:22

Mats Hummels en Leon Goretzka worden worden naar verluidt niet opgenomen in EK-selectie van Duitsland. De DFB gebruikt een ludieke manier om de selectie te onthullen het lekken tegen te gaan, wat dus niet helemaal is gelukt.

De oproep van Eintracht Frankfurt-verdediger Robin Koch betekent volgens BILD dat de 35-jarige Mats Hummels deze zomer zijn vakantie kan boeken. De routinier kopte Borussia Dortmund naar de Champions League-finale. Hummels, goed voor 78 interlands, lijkt ondanks zijn goede spel bij BVB zijn laatste eindtoernooi te hebben gespeeld.

Ook Leon Goretzka zou niet tot de definitieve selectie van Nagelsmann behoren. De 57-voudig international wordt gepasseerd door ploeggenoot Aleksandar Pavlovic. De twintigjarige controleur is doorgebroken bij Bayern München en kan in aanloop naar het EK zijn debuut voor de nationale ploeg gaan maken.

De Duitse voetbalbond maakt op een originele manier bekend welke spelers er meegaan naar het EK. Het gastland wil voorkomen dat de selectie via social media uitlekt, maar werkt wel met de pers samen om de regie in eigen handen te houden. De komende uren en dagen zullen meer namen in de media verschijnen. Donderdag is de volledige selectie bekend.