Füllkrug ook in EK-selectie Duitsland

Duitse EK-ploeg krijgt steeds meer vorm: 'Kippenvel, het maakt me zo trots'

14 mei om 11:48
Laatste update: 14 mei om 11:51

Er wordt steeds duidelijker hoe de EK-ploeg van Julian Nagelsmann, bondscoach van Duitsland, eruit gaat zien. Maandagavond en dinsdagochtend zijn er opnieuw namen 'gelekt'.

De Duitse voetbalbond maakt op een originele manier bekend welke spelers er meegaan naar het EK. Het gastland wil voorkomen dat de selectie via social media uitlekt, maar werkt wel met de pers samen om de regie in eigen handen te houden. Zondagavond was Nico Schlotterbeck de eerste speler die kon juichen. Hij vernam het nieuws via de Duitse zender ARD.

Maandag was het de beurt aan Bayer Leverkusen-verdediger Jonathan Tah, Bayern München-middenvelder Aleksandar Pavlovic en doelman Manuel Neuer. Dinsdag zijn er opnieuw nieuwe namen uit de EK-selectie van Die Mannschaft 'gelekt'. Niclas Füllkrug, spits van Borussia Dortmund, werd gebeld door WDR-radiozender 1Live. "Ik krijg kippenvel als ik eraan denk. Het maakt mij zo trots", jubelt de aanvaller.

Deniz Undav, spits van VfB Stuttgart, is ook zeker van deelname aan het eindtoernooi. Hetzelfde geldt voor Robin Koch, verdediger van Eintracht Frankfurt. De komende uren en dagen zullen meer namen in de media verschijnen. Donderdag is de volledige selectie bekend.

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: