Duitsland maakt EK-selectie op opmerkelijke manier bekend

Duitsland is extreem vroeg én origineel: eerste twee spelers EK-selectie bekend

13 mei om 11:47
Laatste update: 13 mei om 14:22

De Duitse voetbalbond DFB heeft op een opmerkelijke en originele manier de eerste twee spelers van de EK-selectie bekendgemaakt. Het gastland wil voorkomen dat de selectie via de media uitlekt, maar werkt wel met de pers samen om de regie in eigen hand te houden, schrijft Kicker

Voor de interlandperiode in maart lagen de namen van debutanten Maximilian Mittelstädt, Deniz Undav, Waldemar Anton, Maximilian Beier, Aleksandar Pavlovic en Jan-Niklas Beste al op straat, voordat Julian Nagelsmann zijn selectie officieel naar buiten had gebracht. Een soortgelijk scenario wil Duitsland voorkomen rond de bekendmaking van de EK-selectie. Daarom zijn de Duitsers nu al begonnen met het naar buiten brengen van de geselecteerde spelers.

Zo werd op zondagavond de naam van Borussia Dortmund-verdediger Nico Schlotterbeck bekendgemaakt via het dagelijkse journaal op de Duitse zender ARD. Maandagochtend werd ook de naam van Bayer Leverkusen-mandekker Jonathan Tah prijsgegeven. Dit gebeurde dan weer via een Instagram-post van influencer Rashid Hamid. Op deze manier zal Duitsland stukje bij beetje de selectie bekendmaken.

Het EK begint op vrijdag 14 juni met een wedstrijd tussen gastland Duitsland en Schotland. De finale staat ruim vier weken later op het programma. Het Nederlands elftal is in de groepsfase gekoppeld aan Frankrijk, Oostenrijk en Polen.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: