Postecoglou gefrustreerd over mentaliteit bij Spurs: 'Fundament is broos'

Postecoglou gefrustreerd over mentaliteit bij Spurs: 'Fundament is broos'

15 mei - 08:51
8

Tottenham Hotspur-trainer Ange Postecoglou heeft na de wedstrijd tegen Manchester City zijn frustratie uitgesproken over de mentaliteit bij de club. Zijn team nam het op tegen de titelconcurrent van rivaal Arsenal, en de trainer had de indruk dat men in het stadion meer bezig was met de rivaal dan met de eigen club.

De supporters van Spurs wekten niet de indruk dat ze met het verlies tegen Manchester City in de maag zaten. Op de tribune werden liederen gezongen over Arsenal, dat door de overwinning van City minder kans maakt op de landstitel. "Het was niet de sfeer die ik hier gewend ben", sprak Postecoglou na afloop op de persconferentie.

Al tijdens de wedstrijd wekte Postecoglou een gefrustreerde indruk, na een woordenwisseling met een fan die in zijn ogen te veel bezig was met het supporten van Manchester City. "De laatste 48 uur hebben me laten zien dat de fundamenten bij deze club vrij broos zijn. Binnen de club, maar ook erbuiten. We moeten terug naar de tekentafel", vervolgde de coach na de wedstrijd.

De oefenmeester ziet het als zijn doelstelling om de mentaliteit te verbeteren. "Maar dat is prima, dat is waarom ik hier ben." Vorig seizoen sprak de vorige manager, Antonio Conte, zijn verbazing al uit over de mentaliteit binnen de club. "Ze zijn er hier gewoon aan gewend geraakt om niets te winnen. Ze willen niet voor iets belangrijks spelen, ze willen niet onder druk spelen, ze willen geen stress krijgen. Dat is lekker makkelijk."

Abonneer je nu op de dagelijkse nieuwsbrief van VoetbalPrimeur!