Van den Boomen verklaart 'frustrerend' Ajax-seizoen: 'Dat hij óók nog wegging...'

Van den Boomen verklaart 'frustrerend' Ajax-seizoen: 'Dat hij óók nog wegging...'

15 mei - 08:34
38

Branco van den Boomen heeft geen spijt van zijn transfer naar Ajax. De middenvelder maakte in de zomer van 2023 transfervrij de overstap van Toulouse naar Amsterdam, maar hij maakt een erg moeizaam seizoen door met Ajax

"Frustrerend", beschrijft Van den Boomen zijn eerste seizoen in Ajax 1 in een interview met Voetbal International. "Het is lastig geweest, maar dat geldt voor iedereen bij de club, denk ik. Heel rommelig, weinig vastigheden, als speler, als team en als hele organisatie."

Ondanks het slechte seizoen heeft Van den Boomen geen moment spijt gehad van zijn stap naar Ajax. "Je maakt keuzes op basis van die situatie op dat moment. Toen ik tekende, was er volgens mij nog geen één speler weg, in principe was iedereen er nog", vertelt de middenvelder. "Dus ik dacht: Oké, Ajax heeft een minder jaar achter de rug, maar het is nog steeds de grootste club van Nederland met verreweg het grootste budget, dus we gaan gewoon gelijk weer meespelen voor de titel. Kampioen van Nederland worden, dat zou ik echt fantastisch vinden. Dus ik had geen enkele twijfel. Dat het zo'n jaar zou worden, kon sowieso niemand voorspellen."

Van den Boomen werd als eerste zomeraankoop gepresenteerd voor het seizoen 2023/24. Hij heeft een duidelijke reden voor het mindere seizoen van Ajax. "Het is altijd makkelijk om dat nu te zeggen, maar ik had natuurlijk met Sven Mislintat gesproken en hij zei dat er niet zoveel spelers zouden vertrekken", verklaart de 28-jarige middenvelder. "Hij wist dat toen misschien ook nog niet hoor, dat Dusan Tadic bijvoorbeeld per se weg wilde en dat Mohammed Kudus aan het einde ook nog vertrok. Dat heeft wel veel gedaan met onze selectie, dat Kudus eind augustus óók nog wegging."

Aan het begin van het seizoen was het doel van Van den Boomen om te strijden voor een plekje op het middenveld. "Je verwacht natuurlijk dat Ajax in veel wedstrijden zeventig tot tachtig procent balbezit heeft, waardoor mijn kwaliteiten goed tot hun recht komen. Vanuit die gesprekken, dacht ik: Dit is een unieke kans. Maar in de voetballerij kan het altijd alle kanten op gaan, dat weet je natuurlijk wel. Het is wat het is. Ik heb twee topseizoenen gehad, nu heb ik ook persoonlijk een minder jaar, dat kan een keer gebeuren."