AZ-talent De Wit wil meer speeltijd

AZ-verdediger kan vertrek niet uitsluiten: 'Mooie club, maar moet wel spelen'

29 april om 11:53
Laatste update: 29 april om 12:08

Mees de Wit is enorm blij dat hij afgelopen weekend weer eens in de basis mocht beginnen bij AZ. De verdediger startte al meer dan een jaar niet in de basiself en dat moet wel degelijk meer worden.

De Wit kreeg voor de wedstrijd nog wel een heel aparte vraag van zijn ploeggenoten. "De jongens vroegen voor de wedstrijd wanneer ik voor het laatst in de basis had gestaan? Daar moest ik even over nadenken. Wat denk je? Bijna een jaar geleden, uit tegen West Ham United. Als je dan vandaag met 3-0 wint, voelt dat heerlijk", vertelde hij na de 3-0 zege op NEC.

Linksback De Wit kreeg aan het begin van het seizoen een enorme klap door een zware blessure. Dat net terwijl hij veel speeltijd had kunnen pakken. "Ik was na het vertrek van Milos aangewezen als de eerste linksback, kende een goede voorbereiding. Maar door een gebroken voet heb ik er zeven maanden uitgelegen."

Normaal gesproken is David Møller Wolfe de linksback van AZ, maar nu kreeg De Wit dus weer een kans. De verdediger hoopt wel dat dit vaker voor zal komen. "Ik hoop dat ik de laatste drie wedstrijden mag afmaken, om het seizoen met een goed gevoel af te sluiten. Wat daarna komt, zien we dan wel weer. Ik sta hierna nog drie jaar onder contract. Ik vind AZ een mooie club, maar ik moet wel gaan spelen. Dat is belangrijk."