Van der Vaart pareert Marco van Basten: 'Niet mee eens, hij is toch waanzinnig'

Van der Vaart pareert Marco van Basten: 'Niet mee eens, hij is toch waanzinnig'

29 april - 08:22
71

Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart roemen twee steunpilaren van PSV, die misschien wel 'onderschat' worden. De Eindhovense topclub werd afgelopen week officieus kampioen door een 0-8 uitzege bij sc Heerenveen.

"Er staat geen enkele maat op PSV in de Eredivisie", oordeelt Afellay bij Studio Voetbal over zijn oude club. "Iedereen is heel goed aan de bal, het is een genot." Hij licht één speler uit. "Boscagli slaat gewoon meerdere spelers over met een pass van achteruit, waardoor PSV erdoorheen kan spelen", zegt de ex-international, terwijl hij beelden laat zien van de Monegask. "Met één pass speelt hij gewoon zeven spelers weg."

"Dit soort passes geeft een gemiddelde centrale verdediger niet", vervolgt Afellay zijn lofzang. "Boscagli is wel iemand die PSV daarmee dit seizoen echt een extra wapen heeft opgeleverd. Wel knap van die jongen, die natuurlijk zijn kruisband afscheurde, maar daarna alleen maar nóg sterker is teruggekomen. Hij is voor PSV een hele belangrijke schakel", benadrukt hij.

Van der Vaart prijst trainer Peter Bosz. "Ik heb wel het gevoel dat we een beetje onderschatten hoe goed hij is. Het is sowieso een trainer naar mijn hart, die eigenlijk zegt: ik wil geen kampioen worden, maar ik wil de mensen vermaken. Ik hou daarvan", aldus de ex-Ajacied. "Mensen zeggen altijd dat het om prijzen gaat, maar hij heeft nu een prijs mét mooi voetbal. Hij wordt écht onderschat. In Nederland krijgt hij heel vaak kritiek, dat ik denk: daar ben ik het niet mee eens."

Van der Vaart pareert onder meer Marco van Basten. "We zitten vaak samen bij Rondo en dan zegt hij: Feyenoord speelt het allerbeste voetbal. Maar Bosz wordt bijna ongeslagen kampioen. Dit is toch een waanzinnige trainer, die bij PSV echt iets neerzet."