VP's Elftal van de Week: PSV absolute hofleverancier na historische overwinning

VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier, AZ en Excelsior vertegenwoordigd

29 april om 10:00
Laatste update: 29 april om 10:15

De 31ste speelronde van de Eredivisie zit er na vijf dagen op en dus is het tijd voor VP's Elftal van de Week. PSV is na het officieuze kampioensfeest de hofleverancier met vier spelers.

Mathew Ryan (AZ)
AZ boekte een ruime overwinning op NEC (0-3) en dat kwam zeker ook door Ryan. Met een aantal goede reddingen hield hij de Alkmaarders op de been. Dat zal bij de AZ-fans voor nog meer twijfels zorgen over de beslissing van de clubleiding om niet te verlengen met de Australische goalie.

Anselmo MacNulty (PEC Zwolle)
Bij een ontketend PEC was MacNulty de uitblinker. De linksbenige verdediger kwam verdedigend sterk voor de dag tegen Heracles Almelo, terwijl hij met een kopbal ook nog een zeer fraaie assist op zijn naam kreeg.

Olivier Boscagli (PSV)
De eerste, maar zeker niet de laatste PSV’er in dit lijstje na de 0-8 overwinning op sc Heerenveen. De paar keer dat de Friezen dreigend werden wist Boscagli dat gevaar in de kiem te smoren. Zo verloor de linkspoot geen enkel persoonlijk duel in het Abe Lenstra Stadion, terwijl hij ook nog eens een passnauwkeurigheid van 97 procent aantikte.

Mimeirhel Benita (Excelsior)
Met een sterke loopactie zorgde het van Feyenoord gehuurde talent er hoogstpersoonlijk voor dat Ajax-captain Steven Bergwijn aan de noodrem moest trekken. Het leverde Excelsior een penalty en Bergwijn een rode kaart op. Los daarvan speelde Benita überhaupt een sterke partij in de Johan Cruijff Arena.

Kenzo Goudmijn (Excelsior)
Wie ook uitblonk tegen Ajax, is Goudmijn. De middenvelder steekt de laatste weken in uitstekende vorm en dat was in Amsterdam niet anders. Goudmijn was verantwoordelijk voor de assist bij de tweede Excelsior-goal, won het merendeel van zijn duels en was bijzonder zuiver in zijn passing.

Mathias Kjølø (FC Twente)
Tegen Almere City maakte de Noor in zijn vijftigste duel voor Twente zijn eerste treffer. Dat deed Kjølø vroeg in de wedstrijd, met een bekeken knal van afstand. De goal deed de controleur goed, want verder zat hij erg goed in de wedstrijd.

Paxten Aaronson (Vitesse)
Dankzij een heldenrol van deze Amerikaanse winteraanwinst konden de Vitesse-fans zondag eindelijk weer eens lachen in donkere dagen. Aaronson bezorgde de Arnhemmers de overwinning met twee goede treffers.

Guus Til (PSV)
Met twee goals en één assist tegen Heerenveen mag Til uiteraard niet ontbreken in VP’s Elftal van de Week. De middenvelder heeft de strijd op de tienpositie gewonnen bij PSV en speelde een vrijwel foutloze wedstrijd in Friesland.

Malik Tillman (PSV)
De Amerikaan speelt de laatste weken op de vleugel bij PSV en dat gaat hem meer dan prima af. Net als Til was Tillman tegen Heerenveen goed voor twee goals en één assist. Zijn tweede treffer produceerde de tienvoudig international zelfs zittend.

Vangelis Pavlidis (AZ)
De Griek nam tot dusver bijna de helft van alle Eredivisie-goals van AZ voor zijn rekening. Tegen NEC kwam Pavlidis weer tot scoren, met een knappe volley. De aanvalsleider was sowieso dreigend in De Goffert, al zal hij niet helemaal happy de bus in zijn gestapt: Pavlidis dacht in de slotfase zijn tweede treffer te kunnen maken, waardoor hij op gelijke hoogte zou komen met Luuk de Jong in de strijd om de topscorerstitel. Ernest Poku ging echter voor eigen succes.

Luuk de Jong (PSV)
Over Luuk de Jong gesproken: de captain was ook één van de uitblinkers in het duel waarin PSV zich officieus tot kampioen van Nederland kroonde. De Jong toonde zijn meevoetballende kwaliteiten in Heerenveen, met fraaie kaatsen en passjes. Dat leverde hem twee assists op, terwijl De Jong ook zelf tot scoren kwam.