Utrecht-uitblinker geeft Ajax waarschuwing: 'Zodra de kans er is, gaan we ervoor'

Utrecht-uitblinker geeft Ajax waarschuwing: 'Zodra de kans er is, gaan we ervoor'

29 april - 08:55
48

Sam Lammers is ervan overtuigd dat FC Utrecht Ajax nog kan inhalen op de ranglijst. Met drie punten achterstand op plek vijf wil de spits met de Domstedelingen gaan verrassen.

"Zo lang er een kans is om vijfde te worden, gaan we ervoor", vertelt Lammers na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk over de race om plek vijf met Ajax. "Wat daarna komt, zien we dan wel weer. Eerst Europees voetbal halen met FC Utrecht. Dat is prioriteit nummer één nu." Utrecht staat met nog drie wedstrijden nog drie punten achter op Ajax. Beide ploegen treffen nog Vitesse. Ajax speelt daarnaast tegen Almere City en FC Volendam. Utrecht tegen AZ en Sparta.

Lammers pakte in de laatste wedstrijd van Utrecht tegen RKC nog een mooi record. Hij is de eerste Utrecht die ooit in zeven opeenvolgende wedstrijden op rij scoort. "Dat is een lekker gevoel, ja, natuurlijk. Je wil belangrijk zijn voor het team. En belangrijk ben je als spits met name wanneer je scoort. Europees voetbal halen; daar is het ons tenslotte om te doen." Lammers kwam afgelopen winter op huurbasis over van Rangers FC.