'Aanblijven Tuchel serieuze optie voor Bayern'

'Bayern München is in zoektocht naar opvolger Tuchel uitgekomen op Tuchel'

14 mei om 14:36
Laatste update: 14 mei om 14:42

Thomas Tuchel blijft mogelijk toch trainer van Bayern München. Duitse media melden dat dit een serieuze optie geworden en de club wordt gesteund door een aantal belangrijke spelers.

Der Rekordmeister zou hiermee een bijzondere draai nemen. Zo'n drie maanden geleden werd bekend dat Tuchel na dit seizoen zou vertrekken bij Bayern. Daarna werden de resultaten iets beter, zo was de ploeg dichtbij de finale van de Champions League.

Ook verloopt volgens Duitse media de zoektocht naar een nieuwe trainer erg moeizaam. Ralf Rangnick bedankte en blijft bondscoach van Oostenrijk, Oliver Glasner van Crystal Palace bleek te duur en oude bekende Hansi Flick kon niet op genoeg draagvlak rekenen. Daardoor is Tuchel opeens een optie, schrijft Bild. De krant schrijft dat het bestuur hier maandag een gesprek over had.

De steun van de spelers lijkt de vijftigjarige trainer, ook populair bij de fans, in ieder geval te hebben. Volgens Sky Sports is de teneur in de kleedkamer dat het niet altijd goed was dit seizoen, maar dat ze veel geleerd hebben van Tuchel. Spelers als Thomas Müller, Manuel Neuer, Leroy Sane, Harry Kane, Eric Dier en Jamal Musiala zouden willen dat hij blijft.