'Dumfries hangt straf boven het hoofd na opmerkelijke actie op titelfeest Inter'

'Dumfries hangt straf boven het hoofd na opmerkelijke actie op titelfeest Inter'

29 april - 09:53 Laatste update: 14:44
75

De actie van Denzel Dumfries tijdens het titelfeest van Internazionale blijft mogelijk niet zonder gevolgen. De Nederlandse verdediger baarde opzien met een spandoek, waarop hij AC Milan-speler Theo Hernández aan de ketting vasthoudt. De Italiaanse voetbalbond FIGC buigt zich over een sanctie.

Dumfries kreeg het doek tijdens de festiviteiten in Milaan aangereikt en toonde deze vol overgave aan de uitzinnige menigte. De actie van de Oranje-international ging heel Europa door. Het is bekend dat Dumfries en Hernández elkaar niet goed liggen. De twee raakten al meermaals in de clinch tijdens wedstrijden tussen Inter en AC Milan. Vorige week kregen beide kemphanen nog een rode kaart na een akkefietje.

Wedden

Meer odds

Volgens La Gazzetta dello Sport moet Dumfries vrezen dat het incident een staartje krijgt. De roze sportkrant noemt het moment een smet op het kampioensfeest van Inter en weet dat de Italiaanse bond een onderzoek is gestart. De kans is groot dat de vleugelverdediger op de één of andere manier nog zal worden bestraft.

Pikant genoeg staan Dumfries en Hernández komende zomer weer tegenover elkaar op het EK. Het Nederlands elftal en Frankrijk zijn in de groepsfase aan elkaar gekoppeld.