Driessen vindt mogelijke FC Twente-'sensatie' ook geschikt voor Ajax: 'Ja, zeker'

Driessen vindt mogelijke FC Twente-'sensatie' ook geschikt voor Ajax: 'Ja, zeker'

29 april - 17:33
22

Mike Verweij en Valentijn Driessen vinden dat FC Twente er alles aan moet doen om Wout Weghorst in te lijven. De spits van Hoffenheim flirtte de voorbije weken al een aantal keer met de club uit Enschede, waarvoor hij maar al te graag ooit nog wil spelen. Driessen denkt ook dat hij bij zowel Ajax als Feyenoord niet zou misstaan. 

Tubantia deelde eind maart nog dat Weghorst na dit seizoen graag naar Twente verkast. De Oranje-international komt dit seizoen uit voor Hoffenheim, maar staat nog onder contract bij Burnley. "Als zo'n speler zichzelf aanbiedt, als zo'n uitnodiging komt, moet je die altijd aanpakken. Wout Weghorst gaat altijd met 120 kilometer per uur. Ik denk dat hij in de Eredivisie wel een sensatie wordt", aldus Verweij in de voetbalpodcast Kick-off

Als tafelgenoot Driessen gevraagd wordt of Weghorst ook bij Feyenoord of Ajax zou kunnen renderen, reageert hij stellig. "Dat denk ik zeker. Het is wel een principieel mannetje natuurlijk. Als hij zegt: ik wil naar Twente, dan wil hij naar Twente, en niet naar Ajax."

De 31-jarige Weghorst werd geboren in Borne, op ongeveer tien kilometer afstand van De Grolsch Veste. De spits van het Nederlands elftal, die zijn Eredivisie-doorbraak bij Heracles Almelo beleefde, speelde nog nooit voor de Tukkers.