'Fernandes mag nooit meer aanvoerder van Man United zijn'

Harde kritiek op Fernandes: 'Mag nooit meer aanvoerder van Man United zijn'

7 maart om 09:34

Manchester United moet Bruno Fernandes het aanvoerderschap ontnemen, zo oordeelt Chris Sutton bij de BBC. De oud-spits is niet gediend van het gedrag van de Portugese spelmaker tijdens de harde 7-0 nederlaag tegen Liverpool in de Premier League.

De frustraties namen zondag de overhand bij Fernandes, die in de tweede helft theatraal naar de grond ging nadat hij licht in zijn gezicht werd geraakt door de hand van Ibrahima Konaté. Gary Neville noemde het al 'gênant en beschamend', maar Sutton gaat nog een stapje verder. "Ik denk dat hij de aanvoerdersband nooit meer om mag doen", zegt hij bij de Britse omroep.

"Ik denk niet dat hij echt goede argumenten heeft als hem de band wordt afgenomen", vervolgt Sutton. "Ik denk dat de dagen van Bruno zijn geteld. Er zijn spelers die veel beter gekwalificeerd zijn om aanvoerder te zijn. Fernandes is niet hun beste leider. Er zijn betere kandidaten, zoals Casemiro."

Inmiddels is de FA ook een onderzoek gestart naar Fernandes vanwege zijn gedrag tegen de grensrechter. De middenvelder deelde een klein duwtje uit aan de assistent-scheidsrechter.