PSV zal af moeten gaan reizen naar 'walhalla' van Spakenburg

PSV zal af moeten gaan reizen naar 'walhalla': "Dit gaat historisch worden"

7 maart om 11:44

De halve finale tussen SV Spakenburg en PSV wordt gewoon afgewerkt op sportpark De Westmaat, denkt Spakenburg-voorzitter Marc Schoonebeek. Het clubhoofd is in gesprek gegaan met de politie, KNVB en de gemeente Bunschoten.

Schoonebeek moet een aantal wijzigingen doen, voordat het sportpark klaar is om de bekerwedstrijd te faciliteren. Zo worden er extra tribunes geplaatst om de capaciteit op te schroeven. Ook worden er meer camera's toegevoegd, zodat de VAR functioneel kan zijn. "We toveren ons sportpark om tot walhalla van het bekervoetbal. Dit gaat historisch worden", vertelt de voorzitter tegenover het Algemeen Dagblad.

Als alternatieve locatie werd Stadion Galgenwaard van uitgerekend FC Utrecht genoemd. Dit was voor Schoonebeek echter geen optie. "De insteek is geweest om de wedstrijd thuis af te wikkelen. Wij zijn er ook van overtuigd dat wij de halve finale van de KNVB Beker uitstekend kunnen organiseren. We hebben ook ervaring met wedstrijden met veel publiek in goede banen leiden, denk maar aan de Spakenburgse derby."