UEFA compenseert voor chaos CL-finale: 'We erkennen de negatieve ervaringen'

UEFA betaalt Liverpool-fans terug: 'We erkennen de negatieve ervaringen'

7 maart om 13:04
Laatste update: 7 maart om 13:12

De UEFA biedt Liverpool-fans compensatie voor de chaos rond de Champions League-finale tegen Real Madrid van vorig jaar. Tijdens en rondom de wedstrijd in het Stade de France ging er van alles mis bij de toegangspoorten, waardoor een deel van de Engelse achterban niet binnenkwam en zelfs in de verdrukking raakte.

De UEFA geeft geld terug aan de getroffen supporters, die slachtoffer waren van het foutieve optreden van de Franse autoriteiten. Bijna twintigduizend Liverpool-fans worden gecompenseerd door de Europese bond, die een bedrag van in de miljoenen moet betalen voor het fiasco. De supporters van Liverpool kwamen vanwege problemen bij de poort te laat of helemaal niet het stadion in. Vervolgens werd stevig opgetreden door de Franse politie, die de situatie onder controle wilde krijgen door middel van traangas.

UEFA- secretaris generaal Theodore Theodoris geeft uitleg. "We hebben rekening gehouden met een groot aantal standpunten en zijn van mening dat we een eerlijke regeling hebben bedacht. We erkennen de negatieve ervaringen die de supporters op die dag hebben gehad. Met deze regeling zullen we de fans terugbetalen die tickets hadden gekocht en die het meest werden getroffen door de moeilijkheden bij de toegang tot het stadion", aldus Theodoris.