FIFA steunt oproep zieke Thijs Slegers

FIFA steunt Thijs Slegers en roept op tot bloed- en stamceldonatie

7 maart 2023 om 15:22

De FIFA heeft Thijs Slegers een hart onder de riem gestoken. De perschef van PSV, die lijdt aan leukemie, deed vorige maand een oproep aan mensen om zich aan te melden als stamceldonor.

Op de site van de FIFA staat de wereldvoetbalbond uitgebreid stil bij het verhaal van Slegers, dat aantoont dat sport kan verbroederen. Daarnaast roept de FIFA voetbalfans in Nederland op om zich aan te melden als bloed- of stamceldonor bij Matchis en/of Sanquin. 'Uiteraard sluiten wij ons aan bij alle steun en medeleven voor Thijs Slegers, zijn familie en al zijn dierbaren', zo is te lezen.

De 46-jarige Slegers kondigde op 2 februari aan te zijn uitbehandeld. In de verklaring die hij zelf deelde riep hij op om andere levens te redden als bloed- of stamceldonor. De oproep bleek een gigantisch succes. Duizenden voetbalfans schreven zich in als donor. 

Tijdens de duels Feyenoord - PSV en PSV - FC Groningen lieten supporters van de clubs zich gelden met prachtige steunbetuigingen. Afgelopen donderdag maakten sponsors van PSV en ADO Den Haag ruimte vrij op zowel de boarding als de shirts voor Sanquin en Matchis.