Arnold Bruggink zou Peter Bosz wel willen als trainer van FC Twente

Nieuwe TD Bruggink zou Bosz graag als FC Twente-trainer willen : 'Ja, natuurlijk'

7 maart om 16:16

Arnold Bruggink heeft zich dinsdagmiddag na zijn officiële presentatie als nieuwe technisch directeur van FC Twente voorzichtig uitgelaten over de nieuwe trainer van de Tukkers. Een samenwerking met Peter Bosz, die zelf wel interesse zou hebben om Ron Jans op te volgen, ziet Bruggink wel zitten.

Hans Kraay jr., voorheen collega’s van Bruggink bij ESPN, was aanwezig bij de presentatie. Daar liet hij de naam van Bosz vallen. De oud-trainer van onder meer Ajax en Borussia Dortmund zou volgens de 63-jarige verslaggever graag naar Twente willen. "Hij wil heel erg graag, dat weet ik. Dat weet ik echt zeker", aldus Kraay. 

Bruggink reageert ietwat verrast op de uitspraken en laat weten nog niet te hebben gesproken met Bosz. Ondanks dat ziet hij een samenwerking met de 59-jarige oefenmeester, die na het ontslag van Alfred Schreuder nog even in verband werd gebracht met een terugkeer naar Ajax, zeker wel zitten. "Ja, natuurlijk."

Bruggink is het eens met de stelling dat Bosz goed zou passen bij Twente, dat graag aanvallend en frivool voetbal wil spelen. "Maar tot 1 juli mag je al die vragen aan Jan (Streuer, red.) gaan stellen", besluit Bruggink al lachend.