Nieuwe bijnaam voor Wieffer bij Feyenoord:

Nieuwe bijnaam voor Wieffer bij Feyenoord: "Fantastische aankoop"

8 maart om 08:16
Laatste update: 8 maart om 08:19

Het zou niet gek zijn als Mats Wieffer later deze maand debuteert in het Nederlands elftal. Dat stelt Bert Konterman, die lyrisch is over de doorgebroken middenvelder van Feyenoord.

Feyenoord plukte Wieffer afgelopen zomer weg bij Excelsior en Konterman wist meteen: "Fantastiche aankoop." Dat zegt de oud-verdediger van de Rotterdammers tegen Voetbal International. Hij kent Wieffer persoonlijk en noemt de middenvelder 'een open boek'.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

"Zijn enige valkuil, is dat hij soms te kritisch is naar zichzelf. Als het dan weleens niet liep, kon-ie gaan zeuren tegen medespelers, scheidsrechters en ja, ook tegen de trainer", vertelt Konterman. "Nou, wat dat betreft heeft-ie aan Arne Slot wel een goeie, hoor. Hem ken ik nog uit de tijd dat ik bij Zwolle werkte als technisch manager en laten we zeggen: Arne kon er zelf ook wel wat van, kan je een boek over schrijven, haha."

Wieffer wordt door zijn medespelers bij Feyenoord al liefkozend Sergio genoemd, omdat zijn spel doet denken aan dat van Sergio Busquets. Konterman hoopt dat bondscoach Ronald Koeman de middenvelder bij de definitieve Oranje-selectie haalt. "Als je wilt verjongen bij Oranje, is nu de tijd. Xavi Simons, Mats Wieffer, zij kunnen de toekomst zijn. Nou, probeer het dan. Ga ermee aan de slag."