Hartman deelt ambities: 'Dat is dé competitie, past het best bij mijn speelstijl'

Uitgaan in Rotterdam verleden tijd: 'Iedereen wil een foto, dat was niet te doen'

8 maart om 10:51

Quilindschy Hartman hoopt ooit in de Premier League te acteren. De 21-jarige Feyenoord-back gaat in op zijn huidige contract in Rotterdam-Zuid en beseft dat zijn carrière een vlucht neemt.

Hartman verlengde zijn contract eind vorig jaar tot de zomer van 2025. In het programma Bij Andy in de Auto vraagt Andy van der Meijde zich af waarom Feyenoord hem niet beloonde met een verbintenis voor nog meer seizoenen. "Het was sowieso de bedoeling dat ik tot 2025 zou tekenen. Ik vind het niet erg, het is een mooie tijd toch?", aldus Hartman.

De vleugelverdediger deelt zijn ambities met Van der Meijde. "In een ideale wereld zou ik in de Premier League willen spelen. Dat is toch wel dé competitie. Ik denk ook wel dat mijn speelstijl daar het best past." Hartman heeft intussen twintig wedstrijden voor Feyenoord 1 gespeeld en is opgenomen in de voorselectie van Oranje. "Je moest eens weten hoe ik er een paar jaar geleden bij zat. Twee jaar terug had ik een kruisbandblessure en toen dacht ik echt: dit gaat hem niet worden."

"Ik had net een contract getekend die zou aflopen op het moment dat ik fit zou worden. Ze zeiden echt dat ze moesten kijken hoe ik terugkwam om mijn toekomst bij Feyenoord te bepalen." Twee jaar later ziet de wereld er anders uit en kan Hartman amper meer uitgaan in Rotterdam. "Dat was niet te doen, gewoon echt niet leuk. Iedereen wil op de foto, maar dat heb je natuurlijk liever niet in een club. Toen heb ik gelijk gezegd dat ik het niet meer ga doen. Voor mij is het nog redelijk rustig, in principe begint alles nu pas."