Sevilla denkt aan trefzekere Gimenez, vader zweert trouw aan Feyenoord

Feyenoord-spits Gimenez speelt zich in Spaanse kijker: 'We willen dat hij blijft'

8 maart 2023 om 09:45

De prestaties van Santiago Gimenez bij Feyenoord trekken de aandacht in het buitenland. Volgens de Mexicaanse krant Marca MX is Sevilla één van de clubs met interesse in de trefzekere spits (21).

Sevilla ziet in Gimenez een geschikte versterking, maar Feyenoord zou niet voor minder dan vijftien miljoen euro willen onderhandelen. Mogelijk ligt de vraagprijs nog een stuk hoger. Gimenez kwam afgelopen zomer voor vier miljoen over van Cruz Azul.

Van een formeel Sevilla-bod is nog geen sprake. In zijn debuutseizoen was Gimenez al goed voor twaalf doelpunten. Mede daardoor gaat Feyenoord aan kop in de Eredivisie, staat het in de halve finale van de KNVB Beker én in de achtste finale van de Europa League.

Sevilla zou niet de enige buitenlandse club zijn die Gimenez volgt, maar volgens vader Christian - een bekende oud-voetballer in Midden- en Zuid-Amerika - is een transfer op dit moment niet aan de orde. "We willen dat hij bij Feyenoord blijft", laat Gimenez senior optekenen.

"We zijn blij met Feyenoord. Het is een grote club", vervolgt hij. "Santiago voelt de steun en de trainer houdt van hem. Hij moet nog groeien, dat weten we. We hebben geen haast om grote sprongen te maken. Het is belangrijk om niet te gaan zweven."