'Ajax is een beetje zoekende naar het nieuwe Ajax, maar ze worden kampioen'

'Ajax is een beetje zoekende naar het nieuwe Ajax, maar ze worden kampioen'

9 maart om 14:59

Vanuit Frankrijk ziet Kaj Sierhuis dat zijn oude club Ajax bezig is aan een moeizaam seizoen. De Amsterdammers worden desondanks kampioen, verwacht de spits van Stade Reims.

"Ik denk dat Ajax na alle successen van de afgelopen jaren op dit moment een beetje zoekende is naar het nieuwe Ajax", constateert Sierhuis in gesprek met Ajax Showtime. De landstitel blijft volgens hem wél in de hoofdstad. "Ik denk nog steeds dat ze dit jaar kampioen gaan worden."

"Het zal alleen misschien iets minder florissant zijn dan de jaren hiervoor, maar je weet als Ajax dat het met golfbewegingen gaat", gaat Sierhuis verder. "Het ene jaar ben je een enorme outsider in Europa op Champions League-niveau en het andere jaar moet je enorm je best doen om überhaupt de Champions League te halen."

Sierhuis doorliep de Ajax-opleiding en maakte er zijn profdebuut, maar een doorbraak bleef uit. De beste speler met wie hij ooit samenspeelde, is Frenkie de Jong. "Als wij elf tegen elf speelden, kwam Frenkie de bal ophalen. Ik moest daar dan druk op zetten, maar dat lukte gewoon nooit. Ik vond dat hij wel echt unieke kwaliteiten had."