Bruggink over Bosz

Jans-opvolger bij Twente wordt Nederlander, namen Bosz en RKC-trainer zingen rond

9 maart om 16:47

Arnold Bruggink gaat sowieso een Nederlandse trainer aanstellen bij FC Twente. De kersverse technisch directeur van de Tukkers windt er geen doekjes erg gecharmeerd te zijn van de beschikbare Peter Bosz.

De eerste grote taak van Bruggink bij Twente is om gezamenlijk met Jan Streuer en Paul van der Kraan de opvolger van Ron Jans aan te stellen. Dat wordt sowieso iemand uit Nederland. "We zijn er intern over aan het discussiëren. We willen in ieder geval graag een Nederlandse trainer. Daarover zitten we op één lijn", aldus Bruggink, geciteerd door Voetbal International

De naam van RKC Waalwijk-trainer Joseph Oosting gaat ook rond bij Twente, al zou zijn onlangs verlengde contract bij de Brabanders een eventueel struikelblok kunnen vormen. Maurice Steijn, de trainer van Sparta Rotterdam, lijkt op dit moment geen serieuze kandidaat in Enschede. Volgens Streuer weegt de mening van Bruggink omtrent de nieuwe trainer uiteindelijk het zwaarst. "Want Arnold is degene die met de nieuwe trainer moet werken."