Feyenoord op rapport: potentiële Oranje-klanten maken goede indruk

Feyenoord op rapport: potentiële Oranje-klanten maken goede indruk tegen Shakhtar

9 maart 2023 om 22:57

Feyenoord sneed zichzelf nog bijna in de vingers, maar hield uiteindelijk een gelijkspel over aan het eerste duel met Shakhtar Donetsk in de achtste finale van de Europa League. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de Rotterdammers.

Timon Wellenreuther – 6: Voor Wellenreuther was het 78 minuten lang een bijzonder rustige avond. De vervanger van Justin Bijlow werd geen één keer getest tot dat ene moment. Via Rakitskyi viel de bal zomaar achter hem in het doel.

Marcus Pedersen – 5,5: De Noor kwam niet helemaal in zijn kracht te spelen en was verdedigend niet heel gelukkig. Pedersen zal de hete adem van de weer fitte Gernot Trauner in de nek voelen.

Lutsharel Geertruida – 6,5: Met zijn goede prestaties schopte Geertruida het al tot de voorselectie van Oranje, maar dit keer bleef een hoofdrol aanvankelijk uit. Daarvoor was Feyenoord te sterk voor Shakhtar. Als rechtsback dook hij een paar keer gevaarlijk op voor het Oekraïense doel.

Dávid Hancko – 6,5: Wat voor Geertruida gold, gaat ook op voor Hancko. Van duels met Lassina Traoré was nauwelijks sprake. Even was er schrik om zijn knie, maar dat lijkt mee te vallen.

Quilindschy Hartman – 7: Soms is hij nog wat druistig, maar verder leverde Hartman weer een puike prestatie. Veel gevaar bij Feyenoord kwam over links, waar het jeugdproduct veelvuldig opkwam. Ronald Koeman kan tevreden zijn.

Mats Wieffer – 7: Met een heerlijke pass bracht hij Idrissi in stelling na 10 minuten en daar bleef het niet bij. Vooraf werd dit meermaals een test genoemd voor Wieffer, die in dat geval met vlag en wimpel slaagde.

Orkun Kökcü – 6,5: Mede door de passes van Kökcü schoof Feyenoord een paar keer makkelijk op. De Turkse international speelt gewoon heel makkelijk. Zo was het balletje op Geertruida fraai na een uur spelen. Het blok Wieffer-Kökcü staat als een huis.

Sebastian Szymanski – 6: De Pool keerde op vertrouwde grond terug in de basis van Feyenoord. Hij was ijverig, maar stond een beetje in de schaduw van zijn collega-middenvelders. Het was allemaal nét niet, al ging het na de pauze wat beter.

Alireza Jahanbakhsh – 6,5: De Iraniër zal ook in Warschau voor gemengde gevoelens zorgen bij de achterban. Maar Jahanbakhsh speelde best een prima pot en was twee keer gevaarlijk. Met name zijn kopbal had een goal mogen opleveren.

Danilo Pereira – 6: Doordat Santiago Gimenez tijdens de warming-up afhaakte, moest Danilo op het laatste moment opdraven. De Braziliaan was in de eerste helft onzichtbaar, maar kreeg na rust wel twee kansen. Vooral met een knappe kopbal was hij dichtbij.

Oussama Idrissi – 5,5: Idrissi zat er in de eerste helft niet echt lekker in. Hij was een paar keer slordig op kansrijke momenten. In de tweede helft ging het iets beter en glipte de linksbuiten wat vaker langs zijn tegenstander.

Invallers
Gernot Trauner – 6: De Oostenrijker deed voor het eerst sinds zijn blessure weer wat langer mee. Hij gaf wat onhandig de hoekschop weg waaruit de Oekraïense treffer viel, maar speelde verder weer als vanouds mee.

Javairo Dilrosun – x: Hij viel na 72 minuten in voor Szymanski en speelde te kort voor een beoordeling.

Igor Paixão – x: Wat zijn collega-vleugelspitsen niet lukte, deed Paixão wel: belangrijk zijn met een assist. De Braziliaan viel na 72 minuten in en speelde te kort voor een beoordeling.

Ezequiel Bullaude - x: Een gouden invalbeurt voor Bullaude, die voor de late 1-1 tekende. Hij kwam na 86 minuten in het veld en speelde daarmee te kort voor een beoordeling.

Trainer
Arne Slot – 6,5: Feyenoord leek zijn zaakjes best goed op orde te hebben in het stadion van Legia Warschau. De Rotterdammers waren dominant en hadden alleen moeite om het verschil te maken. Daarvoor kreeg de ploeg van Slot de rekening gepresenteerd.